PopulærtDP World TourNicolai Højgaard i top-10 da Victor Perez vandt Abu Dhabi HSBC Ch'ship

Nicolai Højgaard i top-10 da Victor Perez vandt Abu Dhabi HSBC Ch’ship

Victor Perez vandt Abu Dhabi HSBC Championship, der var en Rolex Series turnering på DP World Tour med en præmiesum på 9 mio. $. Se højdepunkter fra hans finalerunde i videoen ovenfor.

Seks af otte danskere klarede cuttet, og inden finalerunden var Thorbjørn Olesen bedste dansker på en 11. plads i -10. Tre slag fra førstepladsen.

Med en finalerunde i -3 var det Nicolai Højgaard som blev bedste dansker på en delt 10. plads, mens Jeff Winther blev nr. 17 i -11 efter en runde i -2.

Thorbjørn Olesen lavede pars på de første 15 huller af finalerunden, og gik også rundt i par efter en bogey på 16. og en birdie på 18., som gav ham en 20. plads i -10. Marcus Helligkilde blev nr. 34 i -8 efter en runde i -1

Oliver Hundebøll var bedste dansker på finaledagen, hvor han med en runde i -4 rykkede 10 pladser frem til en 38. plads i -7. Thomas Bjørn blev nr. 56 i -4 efter en runde i -2, mens Søren Kjeldsen og Niklas Nørgaard missede cuttet.

Det er anden slagspilsturnering i træk, at Nicolai Højgaard bliver nr. 10. I begyndelsen af december blev han nr. 10 i ISPS HANDA Australian Open, og i sidste uge imponerede han i Hero Cup som ubesejret med 3,5 point ud af 4 mulige.

Nicolai Højgaard fik godt 137.000 € for en delt 10. plads svarende til lige over 1 mio. danske kroner, mens der var mere end 1,4 mio. € for sejren svarende til 10,4 mio. kr.

Victor Perez vandt efter holet bunkerslag på 17.

Inden finalerunden delte Francesco Molinari, Min Woo Lee og Shane Lowry føringen i -13 foran tre spillere i -12 og fire i -11 så der var tæt i toppen.

Victor Perez begyndte finaledagen i -12, og med en runde i -6 efter bl.a. et holet bunkerslag for birdie på 17. og en bogey på 18. vandt han i -18 foran Sebastian Söderberg og Min Woo Lee i -17.

Padraig Harrington blev nr. 4 i -16 foran Alex Noren og Francesco Molinari i -14. Tyrrell Hattin, Jason Scrivener og Shubhankar Sharma delte 7. pladsen i -13.

Stenson tilbage på DP World Tour

Henrik Stenson var tilbage på DP World Tour for første gang siden han skiftede til LIV Golf og blev fyret som Ryder Cup kaptajn. Stenson blev nr. 20 i -10 sammen med bl.a. Seamus Power og Robert McIntyre.

Shane Lowry, der startede dagen på en delt førsteplads var +6 på de sidste 5 huller, og med en runde i +4 faldt han tilbage til en 28. plads i -9. Tommy Fleetwood blev nr. 38 i -7 sammen med bl.a. Ryder Cup kaptajnen Luke Donald, der førte efter første runde.

Der var en række LIV Golf spillere i feltet, og bl.a. kan nævnes at Bernd Wiesberger blev nr. 50 i -5, Lee Westwood nr. 56 i -4 og Ian Poulter nr. 60 i -3.

Den forsvarende mester Thomas Pieters, Patrick Reed og Sepp Straka missede cuttet.

Tredje sejr på DP World Tour

Det var 30-årige Victor Perez’ tredje sejr på DP World Tour, hvor han tidligere har vundet Alfred Dunhill Links Championship 2019 og Dutch Open 2022.

Abu Dhabi HSBC Championship, resultat

28 danske Challenge Tour sejre

24-årige Rasmus Neergaard-Petersen vandt sin første Challenge Tour sejr i Kolkata Challenge. Det var den 28. danske Challenge sejr gennem årene. Efter tre danske Challenge...

Se alle Nicolai Højgaards slag under Ryder Cup 2023

Det er næsten et halvt år siden at Europa og Nicolai Højgaard vandt Ryder Cup 2023, men der bliver fortsat produceret videoer med forskellige...