Australske Minjee Lee vandt Amundi Evian Championship efter omspil mod Jeongeun Lee6, der ellers lignede en sikker vinder. Turneringen er en major på både LET og LPGA.

Emily K Pedersen var på en delt 3. plads i -5 efter første runde og nr. 11 efter både anden og tredje runde. Med en finalerunde i +1 faldt hun dog lidt tilbage til en 19. plads i -7.

Cutgrænsen blev +1 efter anden runde, så Nanna Koerstz Madsen i +3 og Nicole Broch Larsen i +8 missede cuttet.

Emily K Pedersen under Amundi Evian Championship 2021 – Foto: Mark Runnacles / Ladies European Tour
Minjee Lee vandt efter omspil

Inden finalerunden havde Jeongeun Lee6 føringen i -18 foran Yealimi Noh i -13 og Lydia Ko i -12. Minjee Lee var i -11, men med en runde i -7 kom hun til -18.

Jeongeun Lee6 mistede sin store føring ved at være +4 på for-ni, men med tre afsluttende birdies og en runde i par kom hun også tilbage til -18, så der skulle være omspil om sejren. Et omspil Minjee Lee vandt.

.
.
Minjee Lee efter sejren i Amundi Evian Championship 2021 – Foto: Mark Runnacles / Ladies European Tour

Yealimi Noh blev nr. 3 i -17 foran Ayaka Furue i -15 og Atthaya Thitikul på en 5. plads i -14.

Leona Maguire afsluttede med en 61’er (-10) og rykkede 26 pladser frem til en 6. plads i -13, om hun delte med Georgia Hall, In Gee Chun og Lydia Ko.

Minjee Lees første major

Det var 25-årige Minjee Lees første major sejr, og den sjette på LPGA, hvor hun tidligere har vundet Kingsmill Championship 2015, Lotte Championship 2016Blue Bay LPGA 2016, LPGA Volvik Championship 2018 og Hugel-Air Premia LA Open 2019.

På Ladies European Tour har hun vundet Oates Vic Open 2018 og Omega Dubai Moonlight Classic 2020.

Hendes 22-årige lillebror Min Woo Lee spiller på Europa Touren, hvor han har vundet ISPS Handa Vic Open 2020 og Abrdn Scottish Open 2021 for to uger siden.

Amundi Evian Championship, resultat

Årets næstsidste major

Mens der hos herrerne er enighed om de fire majors, så tæller damernes majors ikke på alle tours. LPGA er den førende tour, så der tages oftest udgangspunkt i deres fem majors, men af dem tæller kun Amundi Evian Championship og AIG Women’s Open til LET.

De tre LPGA majors som ikke tæller til LET er ANA Inspiration, som Patty Tavatanakit vandt foran Nanna Koerstz Madsen på en 3. plads. Yuka Saso vandt US Women’s Open, hvor Emily K Pedersen blev nr. 23 mens Nelly Korda vandt KPMG Women’s PGA, hvor Nanna Koerstz Madsen blev nr. 15.

Verdens bedste er også med i damernes OL turnering fra den 4. – 7. august, og årets sidste major er AIG Women’s Open fra den 19. – 22. august på Canoustie i Skotland.

Stole omkring 18. green op til Amundi Evian Championship 2021 – Foto: Mark Runnacles / Ladies European Tour

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.