PopulærtDP World TourMin Woo Lee vandt abrdn Scottish Open

Min Woo Lee vandt abrdn Scottish Open

Australske Min Woo Lee vandt abrdn Scottish Open, og kvalificerede sig sammen med flere andre til næste uges The Open. Se højdepunkter fra hans finalerunde og omspillet i videoen ovenfor.

Der blev spillet om 8 mio. $ i Rolex Series turneringen abrdn Scottish Open, hvoraf vinderen fik 1.123.300 € svarende til 8,35 mio. danske kroner. Titelnavnet abrdn navn er ikke en kreativ henvisning til byen Aberdeen, men det nye firmanavn for investeringsfirmaet Standard Life Aberdeen, der har været titelsponsor siden 2012

Jeff Winther blev bedste dansker på en 44. plads i -8, mens Thorbjørn Olesen blev nr. 54 i -7. Begge gik -3 i finalerunden.

Kjeldsen missede ekstra cut efter tredje runde

Søren Kjeldsen var blandt de 87 der klarede cuttet torsdag, og var i en Featured Group lørdag, men efter +6 i tredje runde missede han det ekstra cut efter tredje runde.

Hvis flere end 78 klarer cuttet efter anden runde, er der endnu et cut efter tredje runde, hvor top-72 eller lige klarer cuttet.

Kjeldsen var således ikke med i finalerunden, men får del i præmiepengene efter sin placering efter tredje runde. For en delt 84. plads i den pengestærke turnering fik Kjeldsen 10.871 € svarende til mere end 80.000 danske kroner.

Min Woo Lee vandt efter omspil

Inden finalerunden delte Thomas Detry og Matt Fitzpatrick føringen i -14 foran Jon Rahm i -13 og Lucas Herbert i -12.

Min Woo Lee gik -7 efter seks birdies i træk fra 3. hul, og rykkede til en delt førsteplads i -18 sammen med Thomas Detry og Matt Fitzpatrick, der begge gik finalerunden i -4. De tre skulle derfor i omspil, og det vandt Min Woo Lee med en birdie på første omspilshul.

Ian Poulter, der med -8 var dagens bedste, delte 4. pladsen i -17 med Ryan Palmer og Lucas Herbert foran Jon Rahm på en 7. plads i -16.

Justin Thomas og Johannes Veerman delte 8. pladsen i -15 foran Jack Senior og Xander Schauffele på en 10. plads i -14.

Tyrrell Hatton, Robert MacIntyre og Padraig Harrington delte 18. pladsen i -11, Matt Wallace, Bernd Wiesberger og Tommy Fleetwood delte 26. pladsen i -10, Guido Migliozzi og Lee Westwood blev nr. 35 i -9, Victor Perez nr. 59 i -6 og Collin Morikawa nr. 71 i -3.

Rory McIlroy, Garrick Higgo, Andy Sullivan, Martin Kaymer, Henrik Stenson, Sam Horsfield, Graeme McDowell, Matthias Schwab og Danny Willett var blandt de spillere, der missede cuttet.

Anden sejr på Europa Touren – storesøster har fem LPGA sejre

Det var 22-årige Min Woo Lee’s anden sejr på Europa Touren, da han også vandt ISPS Handa Vic Open 2020.

Min Woo Lee er lillebror til LPGA spilleren Minjee Lee på 25 år, som har vundet fem gange på LPGA og senest Hugel-Air Premia LA Open 2019. Hun har vundet to gange på LET, og senest Omega Dubai Moonlight Classic 2020.

Woo  Lee, Detry og Senior med i The Open og flere følger måske

Der blev spillet om tre The Open pladser til de bedste i feltet, som ikke i forvejen var kvalificeret. De tre pladser gik til vinderen Min Woo Lee, Thomas Detry og Jack Senior, der blev nr. 10 i turneringen, men alle foran ham var allerede kvalificeret.

Flere kan meget vel komme til, da man som følge af COVID-19 rejserestriktioner har ændret reservelisten i år, så den efter reserver på verdensranglisten også indeholder de bedste fra abrdn Scottish Open, som ikke i forvejen er kvalificeret.

Sorte sløjfer til ære for Europa Tour ansat

Mange bar sorte sløjfer til ære og minde for Clare Lipscombe, der døde fredag efter kort tids sygdom. Hun blev blot 43 år. Den tidligere LET spiller har arbejdet på Europa Touren siden 2014, og de seneste år bl.a. på turneringskontoret og registrering af scorekort ude til turneringer på alle Europa Tourens tours.

Senest under sidste uges Challenge Tour turnering i Tjekkiet, hvor hun fik hjertestop under turneringen, men trods intensiv behandling stod hendes liv ikke at redde.