AnbefaletMcIlroy vandt 76,5 mio. kr. efter sejr i Tour Championship og FedExCup'en

McIlroy vandt 76,5 mio. kr. efter sejr i Tour Championship og FedExCup’en

Efter en forrygende afslutning på PGA Tourens 2015-16 sæson lykkedes det for Rory McIlroy at vinde Tour Championship efter omspil. Med sejren vandt han også FedExCup’en og en bonus på $ 10 mio.

Dustin Johnson og Kevin Chappell delte føringen i -8 efter tredje runde på East Lake GC i Atlanta, Georgia. Lørdag var Rory McIlroy og Ryan Moore blandt dagens bedste med runder i -4, så de var rykket frem til en 3. plads.

McIlroy og Moore var også forrygende i finalerunden, hvor de spillede sammen i næstsidste gruppe. Begge var rundt i -6. Moore var bedst på for-ni, som han gik i -4, mens McIlroy slog til mod slutningen med et holet andetslag for eagle på 16. hul og en afsluttende birdie. Ryan Moore havde et birdieputt fra 2,5 meter på 18. hul, som ville have sikret ham sejren, men han missede og de sluttede begge i -12.

Kevin Chappell var i -13 efter 16 huller, men med en bogey på 17. hul sluttede han også i -12, så vinderen skulle findes i omspil.

McIlroy vandt på fjerde omspilshul
I omspillet lavede Rory McIlroy og Ryan Moore begge en birdie på første omspilshul, mens Kevin Chappell blev slået ud med en par. McIlroy havde et 2 meter eagleputt for sejren, men bolden tog hulkanten, som man kan se det i videoen ovenfor.

McIlroy og Moore delte de to næste omspilshuller med pars inden McIlroy vandt med en birdie på fjerde omspilshul.

Det er første gang, at Rory McIlroy vinder FedExCup’en. Han vandt PGA Tour pengelisten i 2012 og 2014, mens han vandt Europa Tourens Race to Dubai rangliste i 2012, 2014 og 2015.

Ryan Moore fik efterfølgende det sidste amerikanske wildcard til Ryder Cup, hvilket vi vender tilbage til i en senere artikel.

Flot afslutning på sæsonen af Paul Casey
Paul Casey gik også finalerunden i -6, så han blev nr. 4 i -9 foran Hideki Matsuyama i -6. Casey sluttede sæson flot to 2. pladser og en 4. plads i de seneste tre turneringer.

39-årige Paul Casey opgav sit Europa Tour medlemskab sidste år, for at fokusere på PGA Tour. Han har således ikke været i betragtning til Ryder Cup holdet, da man skal være medlem af Europa Touren, for at spille på holdet.

Casey har vundet 13 turneringer på Europa Touren, hvor hans seneste sejr var i KLM Open 2014. Han har vundet én PGA Tour turnering tilbage i 2009, hvor han vandt Shell Houston Open.

Dustin Johnson faldt tilbage
Efter tre gode dage hang spillet dog ikke sammen for Dustin Johnson, der gik finalerunden i +3. Det var dagens dårligste runde, så han røg ud af topstriden og faldt tilbage til en 6. plads i -5, som han delte med Justin Thomas.

Adam Scott blev nr. 8 i -4, Bubba atson nr. 10 i -2, den forsvarende mester Jordan Spieth blev nr. 17 i par, Phil Mickelson nr. 22 i +1 og Patrick Reed nr. 24 i +3.

McIlroy vandt 76,5 mio. kroner
Præmiesummen i Tour Championship var på $ 8,5 mio. hvoraf McIlroy vandt $ 1,53 mio.

Derudover vandt McIlroy også FedExCup’en, hvor der var $ 10 mio. til vinderen. Dermed vandt McIlroy hele $ 11,53 mio. svarende 76,56 mio. danske kroner.

Hvis enten Ryan Moore eller Kevin Chappell havde vundet omspillet, så ville Dustin Johnson have vundet FedExCup’en. Det skete ikke, så Johnson blev nr. 2 på ranglisten, hvilket giver ham en bonus på $ 3 mio.

Samlet bonus på $ 35 mio
Der er bonuspenge til alle i top-150 på FedExCup ranglisten som i alt deler $ 35 mio., hvilket vi vender tilbage til i senere artikel.

Tour Championship, resultat

FedExCup ranglisten, resultat

28 danske Challenge Tour sejre

24-årige Rasmus Neergaard-Petersen vandt sin første Challenge Tour sejr i Kolkata Challenge. Det var den 28. danske Challenge sejr gennem årene. Efter tre danske Challenge...

Se alle Nicolai Højgaards slag under Ryder Cup 2023

Det er næsten et halvt år siden at Europa og Nicolai Højgaard vandt Ryder Cup 2023, men der bliver fortsat produceret videoer med forskellige...