Som følge af coronavirus pandemien har PGA Tour valgt at alle spillere med et tourkort i 2019-20 sæsonen også får et kort i 2020-21 sæsonen. Man forlænger således medlemskabet, men man er dog ikke sikker på adgang til det samme antal turneringer, da man stadig kan spille sig til en bedre eller dårligere kategori.

Dermed er spillere som Lucas Bjerregaard og Sebastian Cappelen sikre på at kunne spille på PGA Tour i næste sæson, mens ingen får et fuldt PGA Tour kort via Korn Ferry Tour. Siden 2013 har der ikke været en tourskole, som giver direkte adgang til PGA Tour, så som ny spiller bliver det meget svært at komme på PGA Tour i 2020-21.

Indtil videre er 13 PGA Tour turneringer blevet aflyst eller udsat, og man håber at kunne genstarte sæsonen med Charles Schwab Challenge fra den 11. juni, hvor der ikke vil være tilskuere.

Hvis det går som planlagt, vil der være 33 turneringer i den igangværende 2019-20 sæson, men man har valgt at det ville være mest fair, at forlænge medlemskabet for spillerne.

Ikke nødvendigvis i den samme kategori

Selvom alle beholder deres PGA Tour kort i 2020-21, så er det dog ikke nødvendigvis i samme kategori. Man vil fortsat basere 2020-21 kategorierne på FedExCup ranglisten i 2019-20 sæsonen.

Man kan således få et dårligere kort og kategori, som giver adgang til færre turneringer i 2020-21, men forlængelsen af medlemskabet er en klar fordel og et sikkerhedsnet for de nuværende PGA Tour spillere.

Når PGA Tour sæsonen genoptages er Sebastian Cappelen nr. 130 på FedExCup ranglisten, mens Lucas Bjerregaard er nr. 224. Se stillingen på de seneste ranglister her.

Kun top-10 på Korn Ferry Tour får en kategori

Normalt ville top-25 på ranglisten i den regulære Korn Ferry Tour sæson få et PGA Tour kort for den efterfølgende sæson. Derudover spiller man om yderligere 25 kort i Korn Ferry Tour Finals, men sådan bliver det ikke i år.

Man kan stadig få et PGA Tour kort ved at vinde tre Korn Ferry Tour turneringer i denne sæson, men ellers er det kun top-10 på ranglisten, som får en beskeden PGA Tour kategori i 2020-21. Det bliver efter nr. 126 – 150 på FedExCup ranglisten, hvilket vil give dem adgang til de mindste turneringer, som ligger overfor majors i 2020-21.

Der kan læses mere om de nye regler i denne artikel på pgatour.com.

Sebastian Cappelen – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.