Det er en smule overraskende, at Catriona Matthew har valgt at give et Solheim Cup 2019 wildcard til 38-årige Suzann Pettersen.

Suzann Pettersen har masser af Solheim Cup erfaring, da hun spillede alle otte udgaver fra 2002 – 2015. Hun var også kvalificeret til Solheim Cup 2017, men måtte trække sig med en skade. Hun blev så erstattet af netop Catriona Matthew, som skulle have været vicekaptajn, og Pettersen trådte ind i den rolle.

Har kun spillet to turneringer siden 2017

Når det så alligevel er overraskende, skyldes det at Suzann Pettersen har holdt en lang pause fra november 2017 frem til LPGA holdturneringen Dow Great Lakes Bay Invitational i juli. Hun blev mor til sønnen Herman i august 2018, og i foråret udsatte hun sit comeback på ubestemt tid.

Efter sit comeback har Suzann Pettersen blot spillet to turneringer, og hun har misset cuttet i dem begge. Først i holdturneringen Dow Great Lakes Bay Invitational, hvor hun i øvrigt dannede par med Catriona Matthew. Hun missede også cuttet i sidste uges Aberdeen Standard Investments Ladies Scottish Open.

Suzann Pettersen er nr. 644 på verdensranglisten i denne uge, men har så også kun spillet otte turneringer de seneste to år.

– Catriona ved, at hulspil bringer det absolut bedste frem i mit spil, og at jeg vil være klar til at leve point til hende i september. Jeg tror fuldt og fast på, at mit største bidrag til vores Solheim Cup hold vil være på banen, og jeg er taknemmelig for, at Catriona tror på mig, og har valgt mig til holdet, sagde Suzann Pettersen på et pressemøde mandag.

Suzann Pettersen har spillet 33 Solheim Cup matcher og vundet 19 point. Hun er således den tredje mest vindende europæer, og kun overgået af Laura Davies og Annika Sörenstam.

15 sejre på LPGA og 7 sejre på LET

Suzann Pettersen har vundet 15 LPGA sejre og senest Manulife LPGA Classic 2015. Hun har vundet to majors med sejre i McDonald’s LPGA Championship 2007 og Evian Championship 2013, hvilket er den seneste af syv sejre på Ladies European Tour.

Alene på LPGA har hun vundet mere end 14,8 mio. $ i præmiepenge.

Suzann Pettersen efter sejren i Evian Championship 2013 – Foto: Tristan Jones / Ladies European Tour

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.