Lars Larsen Group koncernen vil ikke længere være medejer af Backtee, så i løbet af efteråret overdrager man ejerskabet til direktør Thomas Knudsen. Han overtager et selskab, som de seneste 20 år har givet underskud.

– Jeg har mod på at prøve at stå på egne ben, og jeg mener, at virksomheden er godt rustet til det lige nu. På trods af udfordringerne med coronavirus, oplever Backtee fremgang indenfor flere forretningsområder, og jeg er ikke i tvivl om, at vi har lavet en bæredygtig strategi for fremtiden, siger Thomas Knudsen i en pressemeddelelse.

Lars Larsen Group ejer mere end 95 % af BACKTEE A/S, mens Thomas Knudsen ejer en mindre del. Oprindeligt var det Bent Krebs som skabte Backtee, men helt fra starten i 1994 var Lars Larsen medejer og i bestyrelsen. Efter flere kapitalindskydelser har Lars Larsen Group overtaget aktiemajoriteten.

Det slutter nu, da Lars Larsen Group ikke mener, at Backtee passer ind i den fremtidige strategi for den familieejede koncern.

– Vi er i gang med et stort arbejde, hvor vi kigger på, hvor Lars Larsen Group skal være en del af det aktive ejerskab i fremtiden, og her er vi nået til, at den bedste løsning for alle parter er, at Thomas Knudsen overtager ejerskabet af Backtee, siger bestyrelsesformand Jacob Brunsborg.

Ikke haft overskud siden 1997/98

Gennem årene er der investeret mange penge Backtee, men ikke siden regnskabsåret 1997/98 har der været overskud i selskabet.

De seneste mange år har underskuddet været på flere millioner, og resultatet før skat for regnskabsåret 1/9-18 til 31/8-19 var et underskud på 4,2 mio. kr. Backtee har en negativ egenkapital på 9 mio. kr.

Lars Larsen Group ejer HimmerLand og Garia

Lars Larsen Group er fortsat meget involveret i golf. Ikke mindst som ejer af HimmerLand, hvor der netop er indskudt 400 mio. kr. og Garia der er kendt for de luksuriøse golfbiler. Derudover er man også medejer af Royal Oak.

Lars Larsen var om nogen også manden bag Made in Denmark gennem en erhvervsdrivende fond, Fonden Made in Denmark, som Jacob Brunsborg nu er formand for bestyrelsen for.

Backtee har været sponsor for Made in Denmark lige siden starten i 2014, og har de seneste år også været tøjsponsor for Dansk Golf Union.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.