For første gang siden LIV Golf har splittet golfverdenen, mødes 50 af verdens bedste til traditionsrig Pro-Am i Irland. Det sendes direkte på dansk tv og streaming.

Verdens bedste har skullet vælge side, så de enten er blevet på PGA Tour og/eller DP World Tour eller er skiftet til LIV Golf. En række stjerner har valgt at følge pengene på LIV Golf, men nu skal de få for første gang mødes igen ved JP McManus Pro-Am på Adare Manor, der skal være vært for Ryder Cup 2027 (rykket fra 2026).

Venskaber er blevet udfordret, og der kan meget vel opstå akavede situationer,  når 50 af verdens bedste mødes mandag og tirsdag til den store Pro-Am. Pro’erne spillere end individuel turnering over to runder.

Blandt de mange deltagere kan nævnes Thomas Bjørn, Thorbjørn Olesen, Tiger Woods, Rory McIlroy, Scottie Scheffler, Collin Morikawa, Jon Rahm, Justin Rose, Shane Lowry, Xander Schauffele, Jordan Spieth og Justin Thomas

Og derudover er der også en række LIV Golf spillere såsom Dustin Johnson, Bryson DeChambeau, Brooks Koepka, Paul Casey, Martin Kaymer, Graeme McDowell, Pat Perez, Ian Poulter, Bernd Wiesberger og Lee Westwood.

.
.

Det er den sjette udgave af den store Pro-Am, der blev spillet første gang i 1990. Den skulle være spillet i 2020, men blev så udsat til først 2021 og siden til 2022 pga. corona-pandemien.

McManus er ven med mange, og fik Ryder Cup 2026 til Irland
JP McManus og Tiger Woods under JP McManus Invitational Pro Am 2005 – Foto: golfsupport.nl

Adare Manor i Irland skal være vært for Ryder Cup 2026. Ikke mindst takket været ejeren J.P. McManus, der bruger en (lille) del af formuen på sin Pro-Am og på at få Ryder Cup til sit luksusresort. Han er personlig ven med mange professionelle golfspillere, og har gennem årene hjulpet mange nyprofessionelle på vej.

Tiger Woods mødte f.eks. J.P. McManus tilbage i 1998, hvor de blev venner. Da Tiger blev gift med Elin i 2004 var det på Sandy Lane, Barbados, som er et resort ejet af McManus, Dermot Desmond og John Magnier, der ligeledes er irske forretningsfolk og ivrige golfspillere. Tiger var også med til brylluppet, da McManus’ datter blev gift i 2007.

Angiveligt er der ingen af golfspillerne, som bliver betalt for at deltage i Pro-Am turneringen. De møder gerne op for netop McManus og for velgørenhed, hvilket i sig selv er helt unikt.

Mere end 1 mia. kr. er indsamlet til velgørenhed

Den første udgave af JP McManus Pro-Am blev spillet i 1990, og er siden blevet spillet i 1995, 2000, 2005 og 2010. Tiger Woods og Thomas Bjørn er med for fjerde gang, da de også spillede Pro-Am turneringen i år 2000, 2005 og 2010.

Turneringen er således blevet spillet fem gange, og i alt er der indsamlet mere end 140 mio. € svarende til over 1 mia. danske kroner til velgørenhed. De fleste af pengene går til projekter i det midt-vestlige Irland.

V Sport Golf & Viaplay Total sender direkte mandag og tirsdag. Se sendetiderne på www.19hul.dk/tv.

Læs mere på www.jpmcmanusproam.com.

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.