Med dagens bedste runde i -8 vandt Jonathan Caldwell den nyskabende Scandinavian Mixed Hosted by Henrik & Annika med spillere fra både European Tour og Ladies European Tour.

78 herrer og 78 damer var med i feltet, og de spillede om samme trofæ og samme præmiesum, men dog fra forskellige teesteder på Vallda Golf & Country Club i Kungsbacka syd for Göteborg.

Joachim B Hansen blev bedste dansker på en 6. plads i -12 efter en finalerunde i -3. Emily K Pedersen gik -1 og blev nr. 25 i -7. Benjamin Poke, Thomas Bjørn og Nicolai Højgaard missede cuttet.

Caldwell vandt – Hewson var bedste damespiller på en 3. plads

Jonathan Caldwell begyndte finaledagen tre slag fra førstepladsen, men med dagens bedste runde i -8 vandt han i -17 foran Adrian Otaegui i -16.

Alice Hewson blev bedste dame som nr. 3 i -15 og Oliva Cowan næstbedst på en delt 10. plads i -10.

.
.
Værterne Annika Sörenstam og Henrik Stenson med Alice Hewson, der blev nr. 3 og bedste dame i Scandinavian Mixed hosted by Henrik og Annika 2021 – Foto: Tristan Jones / Ladies European Tour

Scott Hend og James Morrison delte 4. pladsen i -13, mens Joachim B Hansen var alene på 6. pladsen i -12.

Sam Horsfield blev nr. 25 i -7, værten Henrik Stenson nr. 33 i -6 og Joost Luiten nr. 46 i -3. Annika Sörenstam missede cuttet.

37-årige Caldwell vandt i turnering nr. 48

Jonathan Caldwell, der fyldte 37 år i torsdags, spiller sin blot tredje sæson på Europa Touren og vandt i sin turnering nr. 48.

Uden succes spillede Caldwell på Europa Touren tilbage i 2009, og kom så tilbage efter en 19. plads på Tourskolen 2019, der blev vundet af Benjamin Poke. Caldwell blev nr. 113 på Race to Dubai ranglisten sidste år.

Et lidt skuffende felt

Med en præmiesum på 1 mio. €, var det én af årets mindste Europa Tour turneringer og en meget stor LET turnering. Det smittede af på feltet, hvor Sam Horsfild på verdensranglistens 86. plads var den eneste herre fra top-100. Fra LET deltog en række af de bedste heriblandt Emily K Pedersen, der jo vandt ranglisten sidste år.

Det var på mange måder en nyskabende turnering, da der også spilles om ranglistepoint til begge tours og verdensranglisterne, så det er ikke bare opvisning. Det er ikke første gang, at damer og herrer spiller sammen, men det er et spændende turneringsformat som kan være med til at skabe mere opmærksomhed om golfsporten, og måske i særdeleshed LET.

Scandinavian Mixed Hosted by Henrik & Annika, resultat

Joachim B Hansen under Scandinavian Mixed hosted by Henrik og Annika 2021 – Foto: Tristan Jones / Ladies European Tour

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.