Søstrene Jessica og Nelly Korda skrev historie, da de som det første søskendepar spillede sammen under Solheim Cup. De er født og opvokset i USA som de også spiller for, men begge forældre er fra Tjekkiet.

26-årige Jessica og 21-årige Nelly spillede Foursomes sammen fredag formiddag, og det gjorde de godt med en overbevisende sejr på hele 6 & 4 over Caroline Masson og Jodi Ewart Shadoff.

De to søstre havde selv bedt om at spille sammen, men den amerikanske kaptajn Juli Inkster var ikke umiddelbart begejstret over tanken. Efter nærmere eftertanke synes hun dog, at de skulle have muligheden for at spille sammen, og de levede i den grad op til tilliden.

Europa fører efter Foursomes

Korda søstrene var de eneste amerikanere, som vandt i Foursomes, og Europa fører 2½ – 1½ efter de første 4 af 28 matcher.

Fredag og lørdag spilles fire Foursomes om formiddagen efterfulgt af fire Four-ball matcher om eftermiddagen inden det afgøres med 12 singler på søndag.

Solheim Cup sendes direkte på GOLFTV, ligesom en del sendes på Eurosport. Se ugens sendetider på 19hul.dk/tv eller i denne artikel.

Solheim Cup, leaderboard
– alternativ på LPGA.com

Lillesøster er bedst på verdensranglisten

Jessica Korda har vundet fem turneringer på LPGA og senest Honda LPGA Thailand 2018, mens lillesøster Nelly har vundet to gange med sejre i Swinging Skirts LPGA Taiwan Championship 2018 og ISPS Handa Women’s Australian Open 2019.

Som pt. nr. 10 på verdensranglisten er Nelly Korda kun overgået af Lexi Thompson på det amerikanske hold, mens Jessica Korda er nr. 18.

Sörenstam søstrene spillede Solheim Cup 1998 – flere i Ryder Cup
Edoardo og Francesco Molinari under Ryder Cup 2010 – Foto: golfsupport.nl

Korda søstrene er ikke de første søskende i Solheim Cup, da Annika og Charlotta Sörrenstam begge var på holdet i 1998. Sörenstam søstrene spillede dog ikke sammen, da Annika mente de to var for tæt på hinanden til at danne et succesfuldt makkerpar.

Flere søskende har spillet sammen i Ryder Cup senest med Francesco og Edoardo Molinari i 2010, hvor de dannede par i to matcher. En enkelt gang har tre brødre spillet samme Ryder Cup, hvilket var i 1935, hvor englænderne Charles, Ernest og Reg Whitcombe var på holdet med Charles Whitcombe som spillende kaptajn.

Far og bror har vundet Australian Open i tennis

Korda-søstrene er døtre af den tidligere tjekkiske tennisstjerne Petr Korda, og har i øvrigt også en 19-årig bror, Sebastian, der er professionel tennisspiller som både sin far og moderen Regina Rajchrtová, som deltog ved OL 1988. Sebastian Korda vandt tennisturneringen Australian Open 2018 for juniorer.

Børnene er født og opvokset i USA, så de er amerikanske statsborgere, men med tjekkiske forældre kunne de ellers være på det europæiske Solheim Cup hold.

Petr Korda vandt Grand Slam turneringen Australian Open 1998, og var oppe som nr. 2 på verdensranglisten. I 1998 blev Petr Korda testet positiv for doping under Wimbledon, og han indstillede karrieren i 1999.

Søstrene Jessica og Nelly Korda under Solheim Cup 2019 – Foto: Tristan Jones / Ladies European Tour

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.