Jan Christiansen fra Dansk Sejl Union fik Team Danmark og Salling Groups Talentpris 2018, hvor DGU landstræner Thomas Kiel Larsson var blandt de tre nominerede. Det er i sig selv en hæder og anerkendelse at være blandt de tre nominerede, men det er nu engang sjovest, hvis man modtager prisen.

Talentprisen blev uddelt under det store Sport 2018 tv-show i Herning, som blev sendt direkte på DR1 lørdag aften. Læs mere om de tre nominerede og motiveringerne længere nede i denne artikel.

DGU modtog Talentprisen i 2010 for et nu nedlagt koncept, hvilket der kan læses mere om nederst i denne artikel.

Golfsporten blev nævnt i Sport 2018

Nogle år har golfsporten været forbigået i det store tv-show, men i år har der bl.a. været omtale af Nicolai Højgaards individuelle EM sejr, sejren ved VM for hold / Eisenhower Trophy samt Ryder Cup med Thorbjørn Olesen på holdet og Thomas Bjørn som kaptajn.

Lucas Bjerregaard var også blandt fem nominerede til Danske Spil Årets detalje, for et holet andetslag for eagle under Sky Sports British Masters (der i speaken blev omtalt som British Open). Den pris gik til NHL målmanden Frederik Andersen for en imponerende redning for Toronto Maple Leaf.

Thorbjørn Olesen var med i kampen om at blive Årets Sportnavn 2018, da han var blandt 15 nominerede til prisen. Thorbjørn var dog ikke blandt de tre finalister til Årets Sportsnavn, som blev Caroline Wozniacki.

Talentprisen hylder den ekstraordinære indsats

Team Danmark og Salling Groups Talentpris hylder en talenttræner, en sportschef, en ildsjæl i en forening eller i en kommune eller en anden, som i det seneste år har gjort en ekstraordinær indsats for talentarbejdet i dansk eliteidræt.

Landstræner Thomas Kiel Larsson var nomineret efter et forrygende 2018 for dansk amatørgolf med bl.a. sejr ved VM for hold (Eisenhower Trophy) og Nicolai Højgaard der vandt det individuelle EM for herrer. Rasmus Højgaard vandt den individuelle turnering ved Toyota Junior Golf World Cup Supported by JAL i juni foran Nicolai på 2. pladsen, hvilket var med til at sikre en dansk sejr i det, som på sin vis kan kaldes et uofficielt VM for juniorer. Både dame- og herrelandsholdet fik bronze ved EM for hold.

Før nytår blev Nicolai Højgaard kåret som Årets Fund 2018 i dansk idræt med maksimumpoint, mens VM-vinderne John Axelsen, Rasmus Højgaard og Nicolai Højgaard fik tildelt Den Gyldne Golfbold 2018.

Sportschefer i Team Danmark sportsgrene stemte

Det er sportscheferne i de Team Danmark-støttede sportsgrene, som har stemt om, hvem der skulle have Talentprisen.

Nedenfor kan der læses mere om de tre nominerede til Team Danmark og Salling Groups Talentpris 2018:

Jan Christiansen – Dansk Sejl Union

Jan Christiansen er en erfaren og kompetent talentudvikler, der har arbejdet med talenter og landsholdssejlere siden 1994. Han er en samlende figur på det danske sejlerlandshold og en kulturbærer for den danske model.

Jan er en mand, der siger tingene, som de er. Han har et særligt blik for miljøet omkring talentudviklingen, er videbegærlig og skubber konstant til rammerne for at gøre tingene bedre og få mere ud af atleter og investeringer.

Jan er vellidt og respekteret i dansk eliteidræt, og han er altid villig til at stille op og dele ud af sin viden og sine erfaringer.

Thomas Kiel Larsson – Dansk Golf Union

Thomas Kiel Larsson har skabt en vinderkultur i dansk golf, og han forstår at indgå individuelle kompromisser, uden det går ud over fælles mål.

2018 har resultatmæssigt været det bedste år i Dansk Golf Unions historie, og som landstræner bidrager Thomas i højeste grad til den performance- og udviklingskultur, der er på landsholdene og blandt de danske professionelle spillere.

Thomas er en vigtig kraft i udviklingen af landstrænerteamet samt de klubtrænere, der har spillere på landsholdene. I 2018 har han derudover blandt andet taget initiativ til en netværksgruppe for trænere og været tovholder på det første netværksmøde.

Svend Aage Sørensen – Badminton Danmark

Svend Aage Sørensen har siden 2012 været cheftræner på Badminton Danmarks Elite og Talent Center Århus, hvor blandt andre spillere som Kim Astrup, Anders Skaarup, Anders Antonsen og senest Alexandra Bøje har udviklet sig fra talenter til topspillere.

Svend Aage har gennem mange år vist, at han er en dygtig talentudvikler, og hans betydning for de unge talenter ses blandt andet af, at flere spillere på det nationale træningscenter i Brøndby stadig har tæt kontakt med ham og benytter ham til sparring.

Svend Aage insisterer på at udvikle unge talenters evne til at reflektere – både over deres sportslige udvikling og deres udvikling som mennesker.

DGU modtog prisen i 2010

Talentprisen er en gang tidligere blevet givet til golfsporten, da DGU modtog prisen i 2010 for konceptet bag eliteprojektet Creating Winners, som dog siden er blevet nedlagt i den daværende form.

Nedenfor ses de tidligere modtagere af Talentprisen:

 • 2018: Jan Christiansen, Dansk Sejl Union
 • 2017: Kirsten Cornelius, rektor på Falkonergårdens Gymnasium og HF
 • 2016: Thor Hyllegaard Pedersen, sportschef i Danmarks Brydeforbund
 • 2015: Morten Bennekou, talentchef i Danmarks Cykle Union
 • 2014: Finn “Beton” Jensen, kraftcentertræner i Dansk Sejlunion
 • 2013: Finn Larsen, talentudvikler i Maribo Kajakklub
 • 2012: Lars Christensen, sportschef i Dansk Forening for Rosport
 • 2011: Elitesekretariatet i Svendborg Kommune
 • 2010: Dansk Golf Union for konceptet ’Creating Winners’
 • 2009: Lars Lindstrøm, talenttræner i Dansk Orienterings-Forbund
 • 2008: Danmarks Cykle Union
 • 2007: Danmarks Ishockey Union
 • 2006: Benni Ljungbäck, landstræner i Danmarks Brydeforbund

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.