Det blev ikke til danske medaljer i de individuelle golfturneringer ved IOC’s Ungdoms-OL (Youth Olympic Games), som afholdes over 12 dage fra den 6. oktober til den 18. oktober i Buenos Aires, Argentina. De to australske deltagere vandt guld i begge rækker!

Fra på lørdag til mandag kommer endnu en mulighed for danske medaljer, når de to danske deltagere – Anne Normann og Nicolai Højgaard – er med i Mixed turneringen.

Ungdoms-OL er for unge talenter mellem 15 – 18 år. Dem er der flere end 4.000 af, som konkurrerer i 32 sportsgrene.

Karl Vilips vandt guld, mens Nicolai Højgaard blev nr. 9

Europamesteren Nicolai Højgaard, der er nr. 6 på amatørernes verdensrangliste, var blandt favoritterne i drengenes turnering, hvor han blev nr. 9 i +8 efter tre runder på Hurlingham Club.

Karl Vilips fra Australien vandt guld i -4 foran Akshay Bhatia fra USA i -2 og Jerry Ji fra Holland i +1.

Ungdoms-OL – drenge, resultat

Grace Kim vandt pigerækken, hvor Anne Normann blev nr. 22 

I pigerækkende blev Anne Wennerwald Normann nr. 22 i +24.

Som i drengerækken var det Australien som vandt guld, da Grace Kim vandt i +1 foran tre spillere i +4, som var i omspil om sølv- og bronzemedaljerne.

Alessia Nobilio fra Italien vandt sølv, mens Emma Spitz fra Østrig fik bronzemedaljen. Yuka Saso fra Filippinerne var dårligt i omspillet, og fik derfor ingen medalje.

Ungdoms-OL – piger, resultat

Sommer og vinter OL hvert fjerde år

Ligesom de voksne har et sommer og et vinter OL, så er der også begge dele for juniorerne

Det første sommer ungdoms-OL blev afholdt i 2010, hvor Singapore var vært, mens det i 2014 var i Nanjing, Kina. Nu er det så i Buenos Aires, Argentina i år, mens det i 2022 er i Dakar, Senegal.

Golf kom på programmet i 2014, hvor John Axelsen blev nr. 5 i den individuelle turnering og Emily K Pedersen nr. 6. I mixed turneringen blev de nr. 4

Vinter ungdoms-OL blev afholdt første gang i Innsbruck, Østrig i 2012, mens Lillehammer, Norge var vært i 2016 og i 2020 er det i Lausanne, Schweiz.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.