De to bedste svenskere, Henrik Stenson og Alex Noren, har bekræftet at de deltager i den svenske Europa Tour turnering Scandinavian Invitation, som spilles på Hills Golf & Sports Club nær Göteborg fra den 22. – 25. august.

Sidste år meldte de begge afbud til turneringen, men nu er de to Ryder Cup 2018 spillere med efter et noget skuffende år på PGA Tour.

Stenson har fravalgt FedExCup’en

Som nr. 85 på FedExCup ranglisten kunne 43-årige Henrik Stenson have deltaget i denne uges The Northern Trust på PGA Tour, og forsøgt at spille sig videre til de to afsluttende turneringer i FedExCup slutspillet hvor henholdsvis top-70 og top-30 på ranglisten er med.

I stedet lader Stenson op i Sverige, så han deltager slet ikke i FedExCup slutspillet i år. The Open 2016 vinderen Stenson vandt FedExCup’en i 2013, hvor han i øvrigt også vandt Europa Tourens Race to Dubai, som han også gjorde det i 2016.

Som nr. 34 på verdensranglisten i denne uge, er Henrik Stenson den bedste svensker. Han har vundet 11 gange på Europa Touren.

Alex Noren mistede sit PGA Tour kort

Alex Noren, der var nr. 19 på verdensranglisten og bedste svensker ved nytår, har endnu ikke haft en top-10 placering i år, så han er faldet tilbage som nr. 44 på verdensranglisten.

37-årige Alex Noren har vundet 10 gange på Europa Touren heriblandt Nordea Masters 2011 og 2015. Han har også spillet på PGA Tour de seneste år, men blev dog kun nr. 129 på FedExCup ranglisten, og har dermed mistet sit PGA Tour kort.

Noren kan forsøge at få PGA Tour kortet igen ved at deltage i Korn Ferry Tour Finals, hvor der spilles om 25 PGA Tour kort. Det har han dog næppe i sinde at gøre, da de tre afgørende turneringer spilles ugen før, under og ugen efter Scandinavian Invitation, så han vil formentlig fokusere på Europa Touren fra nu af og næste sæson.

4 – 5 danskere i feltet

Thomas Bjørn, Søren Kjeldsen, Joachim B Hansen og Jeff Winther står på den foreløbige deltagerliste, mens Lasse Jensen er højt på reservelisten, så der vil formentlig være 4 – 5 danskere i feltet.

Thorbjørn Olesen stod også på deltagerlisten, men er blevet suspenderet af Europa Touren, så han er ikke med.

Scandinavian Invitation, deltagerliste

Læs mere og køb billetter

Der kan læses mere om turneringen på hjemmesiden www.scandinavianinvitation.se, hvor man også kan købe billetter.

Alex Noren under Ryder Cup 2018 – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.