AnbefaletGarcia vandt Masters - Kjeldsen faldt tilbage

Garcia vandt Masters – Kjeldsen faldt tilbage

Sergio Garcia vandt Masters efter omspil mod Justin Rose, mens Søren Kjeldsen desværre faldt tilbage i finalerunden.

Kjeldsen begyndte dagen på en 11. plads i par, så der var håb om endnu en top-10 placering i Masters, hvor han blev nr. 7 sidste år.

Efter tre stabile runder havde Kjeldsen en noget mere farverig afslutning med en eagle, en birdie, fem bogeys og to dobbeltbogeys. Det gav en finalerunde i +6, så Kjeldsen faldt tilbage til en 36. plads i +6.

Duel mellem Garcia og Rose

Der var tæt i toppen inden finalerunden, men det udviklede sig til en duel mellem Sergio Garcia og Justin Rose i førerbolden. De skiftedes til at tage føringen, men efter runder i -3 sluttede de begge i -9.

Garcia vandt Masters med en birdie på første omspilshul, banens 18. Her havde han havde to putts for sejren, da Rose havde slået sit drive ind mellem træerne.

Justin Rose
Kuchar lavede hole-in-one på 16. hul

Charl Schwartzel blev nr. 3 i -6, mens Matt Kuchar og Thomas Pieters delte 4. pladsen i -5. Kuchar var blandt dagens bedste med en runde i -5 efter bl.a. en hole-in-one på 16. hul, hvilket var den eneste under Masters 2016. Se den nedenfor:

Paul Casey blev nr. 6 i -4 foran Kevin Chappell og Rory McIlroy i -3. Adam Scott og Ryan Moore delte 9. pladsen i -2.

Fowler og Spieth faldt tilbage

Inden finalerunden lignede Rickie Fowler og Jordan Spieth de største udfordrere til Garcia og Rose. Fowler og Spieth faldt dog begge tilbage til en 11. plads i -1 som de bl.a. delte med Hideki Matsuyama, der som Kuchar var rundt i -5.

Fred Couples blev nr. 18 i +1, Jason Day og Phil Mickelson nr. 22 i +2, mens Jon Rahm blev nr. 27 i +3 efter bl.a. en tredobbelt bogey på sidste hul.

Hagestad blev bedste amatør

25-årige Stewart Hagestad blev bedste amatør på en 36. plads i +6. Han var kvalificeret ved at vinde US Mid Amateur 2015, og er i øvrigt ven med Jordan Spieth og Justin Thomas. Han har dog ingen planer om at blive professionel.

Den 20-årige U.S. Amateur og Asia-Pacific Amateur vinder Curtis Luck var den eneste anden amatør, som klarede cuttet. Han sluttede på en 46. plads i +9.

Seve ville være fyldt 60 år søndag

37-årige Sergio Garcia havde haft 22 top-10 placeringer i sine første 73 majors inden sejren kom i nr. 74.

Tidligere har der været flere gode muligheder for en sejr, men Garcia har været i tvivl, om det nogensinde skulle lykkedes ham at vinde en major. Endelig kom sejren, og det på dagen, hvor Seve Ballesteros ville være fyldt 60 år. Seve døde af kræft i 2011.

Seve vandt Masters i 1980 og 1983. José María Olazábal har også vundet Masters to gange i 1994 og 1999, så Garcia er den tredje fra Spanien, som vinder Masters.

Masters, resultat (Masters.com)

Masters, resultat (alternativ på pgatour.com)

Track (følg) Kjeldsens runder på masters.com

Søren Kjeldsen

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Verdensranglisterne, 15. april 2024

Scottie Scheffler udbyggede sin føring som verdens bedste med sin anden Masters sejr på tre år. Og Ludvig Åberg er nu helt fremme på...