Sergio Garcia vandt Omega Dubai Desert Classic foran Henrik Stenson på 2. pladsen og Lasse Jensen på en flot 3. plads.

Lasse Jensen var på en 13. plads i -7 inden finalerunden, men med dagens bedste runde i -7 rykkede han frem til en 3. plads, som han delte med Tyrrell Hatton.

Lasse Jensen

Lasse blev nr. 2 i Nordea Masters sidste år, men med det stærke felt i Dubai kan man godt argumentere for, at det er hans hidtil bedste resultat. Han får en præmiecheck i Dubai på € 138.576 €, mens der var 166.666 € for den udelte andenplads i Nordea Masters.

Thorbjørn rykkede også frem

Thorbjørn Olesen startede dagen som nr. 54 i +1. Med en god runde i -5 rykkede han frem til en 32. plads i -4.

I +2 efter to runder var Lucas Bjerregaard ét slag fra at klare cuttet, mens Thomas Bjørn var to slag fra cutgrænsen. Bernd Ritthammer med Thomas Søby som caddie var tre slag fra at klare cuttet.

.
.
Garcia førte fra start til slut

Sergio Garcia førte i -16 foran Henrik Stenson i -13 inden finalerunden. Med en birdie på 1. hul kom Garcia foran med fire slag.

Efter 14 huller var Garcia kun to slag foran Stenson, men de gik begge finalerunden i -3, så Garcia vandt i -19 foran Stenson i -16. Garcia førte fra start til slut efter en første runde i -7.

Lasse Jensen og Tyrrell Hatton delte 3. pladsen i -14 foran Matthew Fitzpatrick og Peter Uihlein på 5. pladsen i -12.

Chris Wood blev nr. 19 i -6, Martin Kaymer, Thomas Pieters og Lee Westwood delte 23. pladsen i -5, Bernd Wiesberger blev nr. 32 i -4, mens den forsvarende mester Danny Willett blev nr. 54 i par.

12. Europa Tour sejr til Garcia

Det var 37-årige Garcias 12. sejr på Europa Touren, og den første siden han vandt Commercial Bank Qatar Masters 2014.

Han spiller primært på PGA Tour, hvor han har vundet ni gange. Senest AT&T Byron Nelson 2016.

Danskere i top-10 de seneste syv år

Det danske højdepunkt i Dubai Desert Classic er naturligvis Thomas Bjørns sejr i 2001, men siden 2011 har der hvert år været danskere i top-10.

Sidste år, da Danny Willett vandt, blev Thorbjørn Olesen og Søren Kjeldsen bedste danskere på en delt 8. plads

I 2015 spillede Morten Ørum Madsen i førerbolden om søndagen og blev nr. 4, Thorbjørn Olesen blev nr. 5 i 2014 og nr. 3 i 2013. I 2012 blev Søren Kjeldsen nr. 5 og Thomas Bjørn nr. 9, mens Anders Hansen blev nr. 2 i 2011.

Hård kritik af Europa Touren

Nogle af spillerne med en tidlig starttid fredag udtalte hård kritik mod Europa Touren, da de spillede under svære betingelser med megen blæst inden spillet blev indstillet. Heriblandt Lucas Bjerregaard, Martin Kaymer og Thorbjørn Olesens caddie Dominic Bott. Sidstnævnte slettede dog efterfølgende sit Tweet og undskyldte sin frustration overfor Europa Touren.

Omega Dubai Desert Classic, resultat

Der er sket meget i Dubai de seneste år, hvilket vises meget godt på billederne nedenfor. Emirates GC blev åbnet i 1988, hvor der ikke var højhuse i horisonten:

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.