Sergio Garcia har misset cuttet i alle årets fire majors, så for at spille Ryder Cup i år, skal han håbe på et wild card fra Thomas Bjørn.

38-årige Garcia, har spillet Ryder Cup otte gange siden sin debut i 1999. Den eneste gang han ikke har været på holdet var i 2010, hvor han selv meldte fra til at komme i betragtning til et wild card, da han ville holde en pause fra golf ovenpå en resultatmæssig skuffende periode. Han var dog med på Celtic Manor som vicekaptajn for Colin Montgomerie.

Sergio Garcia er noget tilbage på kvalifikationslisterne i år, så for at komme på holdet, skal han have et af de fire wild card som Thomas Bjørn uddeler.

Sergio Garcia under Ryder Cup 2008 – Foto: golfsupport.nl
Første gang siden år 2000 at Garcia ikke har været i top-15

For Sergio Garcia, der vandt Masters 2017, har de fire majors været en stor skuffelse i år, da han misset cuttet i dem alle! Og det er fem missede major cuts i træk, da han også missede cuttet i US PGA Championship 2017.

Det er blot tredje gang siden Garcia blev professionel i 1999, at han ikke mindst har haft én top-10 placering i en årets fire majors. Og første gang siden år 2000, at han ikke har haft mindst en top-15 placering. I år 2000 klarede han cuttet i alle fire majors, men en 34. plads i US PGA Championship var hans bedste resultat.

Sejren i Masters 2017 er Garcia hidtil eneste major, mens han er blevet nr. 3 i US Open én gang, han har haft to 2. pladser i The Open samt to 2. pladser og en 3. plads i US PGA Championship.

Ialt har han deltaget i 81 majors og klaret 57 cuts med 13 top-5 placeringer og 23 top-10 placeringer.

Blev nr. 2 i sin US PGA Championship debut i 1999

38-årige Sergio Garcia missede cuttet i sin majordebut som amatør i The Open 1996, mens han blev nr. 29 i The Open 1998. Med en 38. plads blev han bedste amatør Masters 1999 inden han blev professionel.

Senere samme år blev han som 19-årig nr. 2 i US PGA Championship, hvor han sluttede ét slag efter vinderen Tiger Woods.

Har vundet to turneringer siden sejren i Masters

Sergio Garcia sluttede 2017 som nr. 10 på verdensranglisten, men er faldet tilbage til en 25. plads i denne uge.

Helt dårligt har det dog ikke været siden sejren i Masters 2017, da han har vundet to turneringer med sejre i Andalucia Valderrama Masters hosted by the Sergio Garcia Foundation 2017 og SMBC Singapore Open 2018.

Har misset cuttet i syv af de seneste 11 turneringer

Umiddelbart før hustruen Angela fødte datteren Azalea i marts 2018, blev Sergio Garcia nr. 7 i WGC – Mexico Championship og nr. 4 i Valspar Championship inden han umiddelbart efter blev nr. 9 i WGC – Dell Technologies Match Play.

Siden har han misset cuttet i syv af 11 turneringer, og det er kun blevet til én top-10 placering med en 8. plads i HNA Open de France på Ryder Cup banen Le Golf National i Paris.

Sergio Garcia med hustruen Angela og datteren Azalea under BMW International Open 2018 – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.