21-årige Frida Kinhult fra Sverige vandt sin første professionelle sejr i Symetra Tour Championship, som var sæsonfinalen på Symetra Tour.

Efter to runder i -1 var Malene Krølbøll Hansen delt nr. 3 i -2 inden de to finalerunder. Med +6 i tredje runde faldt hun desværre tilbage til en 18. plads i +4, men med -3 i finalerunden rykkede hun frem til en 9. plads i +1.

21-årige Frida Kinhult vandt sin første sejr

Inden finalerunden havde svenske Frida Kinhult en ret suveræn føring i -8 foran Sierra Brooks og Laura Wearn i -2.

Med fem birdies på de første 10 huller af finalerunden øgede hun forspringet, så trods tre bogeys på de sidste huller vandt hun med sin mor Ingela som caddie en sikker sejr i -10 foran Demi Runas i -6.

Sierra Brooks blev nr. 3 i -4 foran Laura Wearn i -2, mens Janie Jackson og amatøren Gabriela Ruffels delte 5. pladsen i -1.

.
.
Top-5 fik et kort til LPGA

Selvom COVID-19 har medført en række aflyste turneringer, så belønner man fortsat de bedste på ranglisten, da top-5 får et LPGA kort i 2021 og kvalificerer sig til US Womens Open i december. LPGA medlemskabet giver dog ikke i sig selv adgang til så mange turneringer som normalt, da alle også beholder deres kort fra 2020.

Følgende sluttede i top-5 med tre fra Europa og to fra USA:

  1. Ana Belac, Slovenien
  2. Fatima Fernandez Cano, Spanien
  3. Kim Kaufman, USA
  4. Frida Kinhult, Sverige
  5. Janie Jackson, USA
Ana Belac, Fatima Fernandez Cano på skærmen, Kim Kaufman, Frida Kinhult og Janie Jackson sluttede i top-5 på Symetra Tour 2020 – Foto: Symetra Tour

Frida Kinhult begyndte ugen som nr. 24 på pengelisten, men med sejren og andre resultater der flaskede sig, har hun kvalificeret sig til LPGA.

Storebror har vundet på Europa Touren

Frida Kinhult havde en flot karriere som amatør, og i sommeren 2019 var hun nr. 1 på amatørernes verdensrangliste.

Kinhult navnet er dog indtil videre bedst kendt for Fridas tre år ældre storebror, 24-årige Marcus Kinhult, der spiller på Europa Touren og vandt Betfred British Masters 2019.

Symetra Tour Championship, resultat

Thomas Bjørn: – Frida Kinhult bliver verdens bedste

Der er ingen tvivl om Frida Kinhults store talent, og Thomas Bjørn tror, at hun en dag bliver verdens bedste. Det skrev Thomas Bjørn på Twitter, da hun i marts 2020 havde sin professionelle debut på Symetra Tour, som det kan ses nedenfor.

Thomas Bjørn har kendt Kinhult familien i mange år da de er fra Fiskebäckskil og Skaftö GK i Sverige, hvor Bjørn havde sommerhus. Frida og Marcus’ far Mikael Kinhult var golf-træner i Skaftö GK men arbejder nu for de talentfulde børn.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.