På første runde af Open de Mallorca besøgte Jeff Winther efter drivet på 17. den umanerligt høje rough i venstre side, droppede efter moden overvejelse fri af besværlighederne og inkasserede en bogey.

Søndag var man alvorligt bange for at scenen ville gentage sig. Winthers drive på 17. endte atter i det lange grønne græs på det korte parfire hul, men denne gang valgte han at spille bolden som den lå; operationen endte lykkeligt, og Winther kunne juble over sin første sejr på golfens europatur, også selv om han missede et kort putt på rundens sidste hul.

Reklamen på Jeff Winthers kasket – EPIC – blev en rammende kommentar til hans mallorcinske fire dages fortælling. Winthereventyret havde i sandhed et episk forløb med op og nedture, store følelser og en dramatisk finale.

En sådan triumf har man tradition for at fejre ved at hejse Dannebrog i de danske golfklubber. Er man på Mallorca, er der mange andre muligheder for at fejre en sådan begivenhed. Man kan fx …

.
.

… se på kunst og holde siesta i en blød sofa på det danskejede Centro Cultural Andratx (CCA)

… køre til Cala Deià og spise friskfanget fisk og grillede skaldyr på Ca’s Patro March eller svømme en tur i klippefjorden, med mindre der er høj søgang og det røde flag er hejst

… tage sporvognen fra Sóller til Port Sóller, leje en parasol og en solvogn og svømme en tur i den hesteskoformede bugt, der har børnevenlig sandstrand

… tage til Deià, besøge poeten Robert Graves hus, få indblik i hans interessante liv og levned, og bagefter bestille god kaffe og kage på den nærliggende Café Miró, hvor man – udover fine litografier af den spanske kunstner på væggene – har udsigt til byen og bjergene.

PS. Skulle man få lyst til at overnatte på Belmond La Residencia, der huser Café Miró, skal man vide at hotellet regnes for Mallorcas fineste med et prisniveau, der kun er for vindere af en turnering på golfens European Tour og andet velhavende godtfolk.

Dette er den anden af to artikler fra Mallorca i oktober 2021. Den første kan læses her.

Tekst: Kim Boje   Fotos: Annemarie og Kim Boje

Centro Cultural Andratx (CCA), Carrer S’estanyera, 2, 07150 Andratx
Ca’s Patro March, Cala Deià, Carrer Sa Cala, 16, 07179 Deià
Golf Santa Ponsa, 07180 Santa Ponça
Café Miró, Belmond La Residencia, Carrer son Canals, 07179 Deià
Restaurante ar Es Grau, Punto Kilométrico 98, Carretera, Ma-10, 07192 Andratx

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.