PopulærtDP World TourDubai – fra gold ørken til velbesøgt storby

Dubai – fra gold ørken til velbesøgt storby

Dubai har gennemgået en eksplosiv udvikling og forvandling siden Europa Touren besøgte emiratet for første gang i 1989. I denne uge spilles den 34. udgave af Hero Dubai Desert Classic, som Thomas Bjørn vandt i 2001.

Dubai er meget velbesøgt af turister, men har i 2020 selvfølgelig også været hårdt ramt af corona pandemien. Før corona var der 16,7 mio. turister, som overnattede i Dubai 2019, og byen var i top-10 over verdens mest besøgte byer. Corona-pandemien har dog også været dyr for Dubai.

Fra oktober 2021 – marts 2022 var der Expo 2020 Dubai, og i følge Euromonitor International kom 12 mio. til Dubai i 2022, og i popularitet er Dubai kun overgået af Paris.

Værtsbanen Emirates GC, Majlis Course, er designet af amerikanske Karl Litten, og blev åbnet i 1988 som den første græs-golfbane i Mellemøsten. Dengang var den anlagt i en gold ørken, hvilket selvsagt kræver meget vand. I dag bruger man dog udelukkende behandlet spildevand, så det er genanvendt vand, som der ellers ville være miljøomkostninger ved at bortskaffe.

I dag er banen Emirates GC omgivet af boliger og højhuse, da byen Dubai er blevet meget større. I 2021 lagde Rafa Cabrera Bello billederne nedenfor på Twitter. De er taget i retning ind mod Dubai by, og viser Dubai i 1980 og 2021. Og der bygges stadig.

I 2019 lagde Barry Havenga fra Golf Digest Sydafrika billederne nedenfor på Twitter, hvor man kan se banen i 1989 og 2019 i den modsatte retning. Her er billederne taget væk fra byen, så selve byen Dubai ligger til højre.

Fra 450.000 indbyggere til 3,3 mio. på godt 30 år

Ifølge Dubai Statistics Center var der 449,000 indbyggere i 1989, mens der i starten af 2022 var 3,5 mio. hvoraf kun omkring 280.000 er fra Dubai, mens resten er tilflyttere.

Der bor mange forretningsfolk og deres familier fra vestlige lande, men endnu flere arbejdere fra Indien. Godt en tredjedel af alle indbyggere i de syv emirater, som udgør Forenede Arabiske Emirater, bor i Dubai og næsten ligeså mange bor i Abu Dhabi.

Dubai vokser konstant, og der kommer flere og flere højhuse langs kysten til Den Persiske Golf. Der er fortsat ørken i Dubai, men det varer sikkert ikke mange år, før mere eller mindre det hele er bebygget. Dubai by er også vokset sammen med byen Sharjah, der er hovedstaden i emiratet med samme navn.

Der er mange ikoniske bygningsværker i Dubai som Burj Khalifa, der med sine 829,8 meter stadig er verdens højeste bygning. Størrelsen kan fornemmes på billedet nedenfor, men skal ses for helt at begribe det.

I midten ses Burj Khalifa i Dubai – Foto: golfsupport.nl

Der er også luksushotellet Burj Al Arab og kunstige øer som Palm Jumeirah og The World, der udgøres af 300 øer formet som et verdenskort.

I top-10 over verdens mest besøgte byer

Der er utallige spektakulære aktiviteter for de mange besøgende turister, som er vigtig for økonomien i Dubai. I 2019 var der 16,7 mio. turister som overnattede i Dubai, så målt på byer er Dubai kun overgået af Hong Kong, London, Macau, Singapore og Paris. Dubai besøges således af flere turister end f.eks. New York. Det ændrede sig med corona-pandemien, så i 2020 var der kun 5,5 mio. turister i Dubai og 7,3 mio. i 2021 var også færre end man havde håbet, men det vækster igen.

Det var fundet af olie i 1960’erne som for alvor satte gang i Dubai, men med en begrænset mængde kommer under 5 % af Dubais indtjening i dag fra olie.

Burj Al Arab hotellet i Dubai – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Matt Wallace: – The Højgaards vinder majors, og jeg vil gerne være caddie

32-årige Matt Wallace vandt sin første PGA Tour sejr i Corales Puntacana Championship med ét slag foran Nicolai Højgaard. Efterfølgende uddelte den firdobbelte DP...

Kvinder: Penge- og pointranglister, 27. marts 2023

Celine Boutier vandt LPGA Drive On Championship på LPGA, hvor Emily K Pedersen blev nr. 16 og Nanna Koerstz Madsen nr. 48. Med sejren...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk