Dubai har gennemgået en eksplosiv udvikling og forvandling siden Europa Touren besøgte emiratet for første gang i 1989. I denne uge spilles den 32. udgave af Dubai Desert Classic, som Thomas Bjørn vandt i 2001.

Dubai er meget velbesøgt af turister, men har i 2020 selvfølgelig også været hårdt ramt af corona pandemien. 16,7 mio. turister overnattede i Dubai 2019, så byen er i top-10 over verdens mest besøgte byer.

Værtsbanen Emirates GC, Majlis Course, er designet af amerikanske Karl Litten, og blev åbnet i 1988 som den første græs-golfbane i Mellemøsten. Dengang var den anlagt i en gold ørken, hvilket selvsagt kræver meget vand. I dag bruger man dog udelukkende behandlet spildevand, så det er genanvendt vand, som der ellers ville være miljøomkostninger ved at bortskaffe.

I dag er banen Emirates GC omgivet af boliger og højhuse, da byen Dubai er blevet meget større. Forleden lagde Rafa Cabrera Bello billederne nedenfor på Twitter. De er taget i retning ind mod Dubai by.

.
.

I 2019 lagde Barry Havenga fra Golf Digest Sydafrika billederne nedenfor på Twitter, hvor man kan se banen i 1989 og 2019 i den modsatte retning. Her er billederne taget væk fra byen, så selve byen Dubai ligger til højre.

Fra 450.000 indbyggere til 3,3 mio. på godt 30 år

Ifølge Dubai Statistics Center var der 449,000 indbyggere i 1989, mens der i starten af 2020 var 3,3 mio. hvoraf kun omkring 250.000 er fra Dubai, mens resten er tilflyttere.

Der bor mange forretningsfolk og deres familier fra vestlige lande, men endnu flere arbejdere fra Indien. Godt en tredjedel af alle indbyggere i de syv emirater, som udgør Forenede Arabiske Emirater, bor i Dubai.

Dubai vokser konstant, og der kommer flere og flere højhuse langs kysten til Den Persiske Golf. Der er fortsat ørken i Dubai, men det varer sikkert ikke mange år, før mere eller mindre det hele er bebygget. Dubai by er også vokset sammen med byen Sharjah, der er hovedstaden i emiratet med samme navn.

Der er mange ikoniske bygningsværker i Dubai som Burj Khalifa, der med sine 829,8 meter stadig er verdens højeste bygning. Størrelsen kan fornemmes på billedet nedenfor, men skal ses for helt at begribe det.

I midten ses Burj Khalifa i Dubai – Foto: golfsupport.nl

Der er også luksushotellet Burj Al Arab og kunstige øer som Palm Jumeirah og The World, der udgøres af 300 øer formet som et verdenskort.

I top-10 over verdens mest besøgte byer

Der er utallige spektakulære aktiviteter for de mange besøgende turister, som er vigtig for økonomien i Dubai. I 2019 var der 16,7 mio. turister som overnattede i Dubai, så målt på byer er Dubai kun overgået af Hong Kong, London, Macau, Singapore og Paris. Dubai besøges således af flere turister end f.eks. New York.

Det var fundet af olie i 1960’erne som for alvor satte gang i Dubai, men med en begrænset mængde kommer under 5 % af Dubais indtjening i dag fra olie.

Burj Al Arab hotellet i Dubai – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.