Asian TourDramatisk afslutning i Malaysia

Dramatisk afslutning i Malaysia

Soomin Lee lignede en vinder af Maybank Championship Malaysia, men det er svært at vinde med to dobbeltbogeys på de sidste 3 huller, og Marcus Fraser vandt sin tredje Europa Tour sejr.

Vi begynder med danskerne, og Lucas Bjerregaard lavede tre birdies og tre bogeys for en runde i par, hvilket gav en 24. plads i -6.

Søren Kjeldsen lavede to birdies og tre bogeys, så han sluttede som nr. 57 i +1.

To dobbeltbogeys kostede sejren
Efter tredje runde førte Soomin Lee førte med tre slag. Inden 16. hul af finalerunden var han -2 for runden, og to slag foran Marcus Fraser, der også spillede i førerbolden.

Soomin Lee
Soomin Lee

Lee lavede dog en dobbeltbogey på 16. hul, og de to var lige inden 18. hul. Her missede de begge greenen i andetslaget på det afsluttende par-4 hul, men Marcus Fraser formåede at redde sin par, efter et godt putt. Derimod lavede Lee Soomin Lee endnu en dobbeltbogey for en runde i +2.

Marcus Fraser gik -3, og vandt i -15. Soomin Lee delte 2. pladsen i -13 med Miguel Tabuena.

Julien Quesne og Jorge Campillo delte 4. pladsen i -12, Richard Bland og Pablo Larrazábal blev nr. 6 i -11 og Nathan Holman nr. 8 i -10.

Louis Oosthuizen blev nr. 12 i -8 og Danny Willet nr. 45 i -2.

Marcus Fraser har vundet i Danmark tilbage i 2003
Det var 37-årige Marcus Frasers tredje Europa Tour sejr. Han vandt BMW Russian Open 2003 og Ballantine’s Championship 2010, så der har været en del år mellem sejrene.

Tilbage i 2003 vandt Marcus Fraser den danske Challenge Tour turnering Nykredit Danish Open, som blev spillet i Gilleleje Golfklub det år.

Én 2. og 3. plads for Soomin Lee
Selvom 22-årige Soomin Lee forståeligt nok vil være meget skuffet over sin afslutning, så imponerede han endnu engang på Europa Touren.

I november blev Lee nr. 3 i UBS Hong Kong Open, hvilket var hans debut på Europa Touren. I sine to turneringer har han opnået en 2. og en 3. plads.

Sydkoreanske Lee blev professionel i 2014, og har siden primært spillet i Korea, hvor han vandt Gunsan CC Open 2015, samt på Asian Tour. Inden ugens turnering var han nr. 221 på verdensranglisten.

Maybank Championship Malaysia, resultat

Miguel Tabuena

Herrer: Penge- og pointranglister, 22. april 2024

Scottie Scheffler vandt RBC Heritage, og verdensetteren har nu vundet 4 af sine seneste 5 turneringer! Det var en Signature Event med en præmiesum...