DP World Tour medlemmer som spillede LIV Golf Invitational London får en stor bøde, og kan ikke spille i to uger op til The Open. Det er straffen for, at de spillede LIV Golf, selvom de havde fået nej til at spille.

Efter nogle ugers tavshed omkring konsekvenser for DP World Tour medlemmer der spillede LIV Golf turneringen udsendte DP World Tour en pressemeddelelse fredag, hvor de beskrev sanktionerne.

PGA Tour har suspenderet LIV Golf spillerne, og helt så langt går DP World Tour ikke, men straffen er hård.

865.0000 kr. bøde og to ugers karantæne

LIV Golf Invitational London deltagerne, som er medlem af DP World Tour, får en bøde på 100.000 £ svarende til omkring 865.000 danske kroner.

Derudover får de karantæne fra DP World Tour, så de ikke kan spille Genesis Scottish Open og Barbasol Championship (den 7. – 10. juli) ligesom de heller ikke kan spille Barracuda Championship fra den 14. – 17. juli

.
.

Der er flere LIV Golf spillere i ugens DP World Tour turnering, og det må de gerne, men de kan ikke spille turneringer i de to iuger op til The Open, som spilles på St Andrews Old Course fra den 14. – 17. juli.

DP World Tour understreger, at deltagelse i kommende turneringer  uden tilladelse kan medføre yderligere sanktioner.

Bøden på 100.000 £ deles ligeligt, så 50.000 £ tilføjes som præmiesum i kommende DP World Tour turneringer. Den anden halvdel på 50.000 £ gives til tourens Golf for Good velgørenheds program.

– Enhver handling i livet har en konsekvens, og sådan er det også i professionel sport og særligt hvis en person vælger at overtræde reglerne. Det er hvad der er sker her for flere af vores medlemmer, siger DP World Tour chefen Keith Pelley i en pressemeddelelse.

Den anden turnering spilles i næste uge

Charl Schwartzel vandt LIV Golf London, der var den første LIV Golf turnering.

Den næste er LIV Golf Portland, som spilles fra den 30. juni – 2. juli hvor bl.a. Koepka, Ancer, DeChambeau og Reed er med i feltet udover de profiler som også var med i London.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.