Mens vi gennem længere tid har kunnet spille golf i Danmark, så var det først den 13. maj at golfbanerne blev genåbnet i England og Wales. I Skotland genåbnes golfbanerne næppe før omkring den 1. juni.

Skotlands førsteminister Nicola Sturgeon har offentliggjort, at hvis der fortsat sker fremskridt, så vil første fase af en COVID-19 genåbning blive indledt den 28. maj.

Skotland er fortsat lukket meget ned. Først i dagene efter den 28. maj håber man således bl.a., at folk kan mødes udendørs med personer fra andre husstande. Man håber også, at kunne åbne op for enkelte udendørs aktiviteter såsom golf og lystfiskeri. Det skriver flere medier heriblandt bbc.co.uk.

I Skotland har store dele af samfundet heriblandt alle golfbaner ved lov været lukket ned siden den 23. marts.

Nogle danske golfbaner har været åbne hele tiden

I Danmark er der golfbaner, som hele tiden har været åbne under COVID-19 pandemien, da der ikke har været en lov om, at danske golfbaner skulle lukkes. I perioden fra den 18. – 31. marts anbefalede DGU dog, at alle golfbaner, klubhuse og træningsfaciliteter var lukket ned, så man ikke kunne spille golf. Det var ikke alle danske golfklubber, som fulgte den anbefaling.

Fra 11. marts og frem til 21. april frarådede Danmarks Idrætsforbund (DIF) al udendørsidræt under foreninger og specialforbund. DGU er medlem af DIF, men fra den 31. marts lavede DGU sine egne anbefalinger, så man i første omgang kunne spille i to-bolde og siden også i fire-bolde. Gennem tre uger fulgte DGU således ikke anbefalingerne fra DIF.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.