Australian Open og Women’s Australia Open skal i december spilles samtidig på samme baner i Melbourne, og den samlede præmiesum deles ligeligt.

Der er 144 kvinder i Women’s Australia Open og 144 mænd i Australian Open, der spilles fra den 1. – 4. december 2022 om mindst 3,4 mio. $ der deles ligeligt mellem køn.

Der er således 288 spillere samtidig, så der spilles på to baner. Victoria Golf Club er den primære bane, mens der også spilles på Kingston Heath Golf Club de første to dage.

Det er første gang, at Australian Open tæller til DP World Tour, og derudover tæller den til ISPS HANDA PGA Tour of Australasia. Kvindernes turnering tæller til WPGA Tour of Australasia.

Ikke nyt at præmiesum deles ligeligt

Har man læst andre mediers dækning af nyheden, så vil man måske tro. at det er helt unikt at præmiesummen deles ligeligt mellem kvinder og mænd. Det er der som sådan ikke noget nyt i, selvom det ikke sker så ofte, men særligt i Australien er det ret udbredt med bl.a. Vic Open og senest Webex Players Series.

.
.

Det er dog angiveligt første gang, at nationale Open turneringer spilles samtidig om samme præmiesum, og det er nok det der hentydes til som rekord.

Ud over de to helt store mesterskaber spilles også den tredje udgave af Australian All Abilities Championship. Med støtte fra bl.a. EDGA, International Golf Federation og G4D Tour samles 12 af de bedste på verdensranglisten for golfere med et handicap (WR4GD).

Kingston Heath Golf Club – Foto: PR / Club Golf Australia

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.