MajorsUS OpenDechambeau vandt US Open 2024 foran McIlroy

Dechambeau vandt US Open 2024 foran McIlroy

Bryson DeChambeau vandt US Open 2024 på Pinehurst No. 2 efter en spændende finalerunde og duel mod Rory McIlroy. Se højdepuntker fra finalerunden i videoen ovenfor.

Nicolai Højgaard klarede cuttet i sin sjette major-turnering i træk, men han faldt tilbage i finalerunderne. En runde i +4 gav en samlet score i +9 og en delt 50. plads. Nyprofessionelle Frederik Kjettrup var ét slag fra at klare cuttet efter anden runde.

DeChambeau var over par, men det var nok!

Bryson DeChambeau havde en føring på tre slag efter tredje runde, men han blev indhentet og overhalet af en velspillende Rory McIlroy. DeChambeau missede mange fairways, og lavede dagens første birdie på 10. hul. Hans anden og sidste birdie kom på 13.

Rory McIlroy var -4 for runden efter 13 huller, men tre bogeys på de sidste 4 huller blev dyre. Bogeys er svære at undgå på Pinehurst, men McIlroy missede meget korte putts fra under 1 meter på både 16. og 18. green, hvilket blev afgørende. Rory McIlroy gik -1, og fra næstsidste gruppe kom han i klubhuset i -5.Bryson DeChambeau i førerbolden var +1 på runden og -6 for turneringen, da han kom til 18. hul. En par ville være nok til sejren, men (endnu) et skævt drive og et andetslag til en greenbunker viste lidt usikkerhed. Men med et forrygende langt green-bunkerslag reddede DeChambeau sin par og vandt i -6 foran Rory McIlroy i -5. McIlroy blev også nr. 2 sidste år, da Wyndham Clark vandt.

Bryson DeChambeau efter sejren i US Open 2024

 

Tony Finau og Patrick Cantlay delte 3. pladsen i -4 foran Matthieu Pavon i -3 og Hideki Matsuyama i -2. Russell Henley og Xander Scheuffele er nr. 7 i -1, så otte spillere sluttede under par.

Sergio Garcia og Ludvig Åberg med sprittusch delte 12. pladsen i -+1, Collin Morikawa nr. 14 i +2 og Brooks Koepka nr. 26 i +6.

Neal Shipley blev bedste amatør

Tre amatører klarede cuttet, men vinder man hotelophold og alt muligt. Neal Shipley blev bedste amatør på en 26. plads i +6. Samme score som bl.a. Tyrrell Hatton, mens Adam Scott og Cameron Smith blev nr. 32 i +7. Jordan Spieth og Scottie Scheffler delte 41. pladsen i +8.

Neal Shipley blev nr. 26 i +6 og bedste amatør i feltet. Tre amatører klarede cuttet med Luke Clanton på en 41. plads i +8, Gunnar Broin blev nr. 70 i +16. De øvrige amatører missede cuttet.

US Open, resultat
– alternativ på pgatour.comTilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Pilgrimsrejse i Skotland (2)

Rembrandt viste i 1600-tallet, hvordan der blev spillet ”ringbold” på landjorden og ”kolf” på de tilfrosne nederlandske søer. Men golfens pilgrimme tager nu ikke...

Kampen om toppen og om cuttet – Inside The Open, fredag

I Inside The Open kommer man lidt med bag kulissen og ser billeder, der ikke normalt bliver vist på tv Stemningsfulde videoer uden kommentatorer, så...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk