De danske damer blev nr. 3 og fik bronzemedaljer ved Hold EM, mens herrerne blev nr. 8. Sverige vandt damernes EM efter sejr over Tyskland, mens det var omvendt hos herrerne, hvor Tyskland vandt finalen over Sverige.

Normalt spilles EM i juli med seks spillere fra hvert land, men på grund af COVID-19 blev EM udskudt, og hvert land stillede med fire spillere. De britiske lande har fravalgt at deltage, ligesom nogle af de bedste spillere ikke er med, så det var et anderledes EM end normalt.

Damerne fik bronze – Sverige vandt guld

Ved damernes Hold EM på Upsala GK i Sverige, blev Danmark nr. 3 i slagspilskvalifikationen. Torsdag vandt de danske damer 2 – 1 over Spanien i kvartfinalen, men fredag tabte de 1 – 2 til Tyskland. Lørdag vant de 2,5 – 0,5 over Schweiz, og sikrede sig dermed bronze.

De svenske værter vandt finalen med 2 – 1 over Tyskland. De fire svenske hjemmebanefavoritter er i øvrigt nr. 2, 7, 8 og 17 på amatørernes verdensrangliste!

Det danske hold bestod af følgende spillere og landstræner Thomas Poulsen:

  • Sofie Kibsgaard, Morsø Golfklub
  • Amalie Leth-Nissen, Hjortespring Golfklub
  • Cecilie Finne-Ipsen, Hjortespring Golfklub
  • Smilla Tarning Sønderby, Horsens Golfklub

Hold EM for damer, Hulspil Flight A, resultat
– Hulspil Flight B, leaderboard
– Slagspilskvalifikation, resultat

Herrerne blev nr. 8 og sidst i Flight A – Tyskland vandt

Herrernes Hold EM blev spillet på Hilversumsche Golf Club i Holland, hvor de danske herrer blev nr. 6 i slagspilskvalifikationen. De danske herrer tabte 0,5 – 2,5 til Sverige i kvartfinalen, og fredag tabte de 1-2 til Holland. Lørdag tabte de 1 – 2 til Frankrig, og dermed blev de nr. 8 og sidst i Flight A.

Tyskland vandt finalen 2 – 1 over Sverige, mens Schweiz fik bronze efter en 2 – 1 sejr over Italien.

Det danske hold bestod af følgende spillere og landstræner Thomas Kiel Larsson:

  • Hamish Brown, Aalborg Golf Klub
  • August Thor Høst, Odense Eventyr Golf
  • Frederik Kjettrup, Brønderslev Golfklub
  • Sebastian Friedrichsen, The Scandinavian

Hold EM for herrer, Hulspil Flight A, resultat
– Hulspil Flight B, leaderboard
– Slagspilskvalifikation, resultat

De tyske vindere efter sejren over Sverige; Marc Hammer, Nick Bachem, Jannik de Bruyn og Matthias Schmid – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.