Challenge Tourens 2020 sæson begynder den 30. januar, hvor de første tre af mindst 25 turneringer spilles i Sydafrika. I løbet af året besøger man 15 lande, hvor der spilles om en samlet præmiesum på over 6 mio. € inden top-20 på ranglisten får et Europa Tour kort.

Det er første gang Challenge Touren spiller i Sydafrika, hvor sæsonen indledes med tre turneringer, som også tæller til den sydafrikanske Sunshine Tour.

Den første er Limpopo Championship fra den 30. januar efterfulgt af RAM Cape Town Open og Dimension Data Pro-Am de følgende uger.

Næsten tre måneders pause fra februar til maj

Efter de første tre turneringer der der næsten tre måneders pause inden Prague Golf Challenge fra den 7. maj er sæsonens fjerde turnering og den første i Europa. Det skal dog sammenlignes med, at 2019 sæsonen først begyndte i april

Derefter er der en ny turnering næsten hver uge frem til sæsonfinalen Challenge Tour Grand Final på T-Golf & Country Club på Mallorca. Den spilles fra den 5. – 8. november efter to pengestærke turneringer i Kina.

I september 2019 lavede Challenge Touren en 4-årig aftale om, at sæsonfinalen skal spilles på Mallorca de kommende år.

Frederikshavn er vært i 2020

Den danske Challenge Tour turnering, Made in Denmark Challenge presented by FREJA, spilles fra den 12. – 15. august i Frederikshavn Golf Klub.

Der er stadig ingen Challenge Tour turneringer i Sverige og Norge, mens den finke Vierumäki Finnish Challenge også spilles i 2020. I Norge er der som sådan økonomisk opbakning til en Challenge Tour turnering, men Viking Challenge 2018 blev aflyst som en direkte konsekvens af, at Challenge Touren ikke følger WADA’s dopingregler.

For første gang siden 2009 er der også en Challenge Tour turnering i Holland, da B-NL Challenge Trophy spilles fra den 27. august.

US Open og The Open tæller også

Som de seneste år tæller major turneringerne US Open og The Open også til Challenge Tour ranglisten, da det er åbne turneringer som alle kan kvalificere sig til.

Til Road to Mallorca ranglisten tæller indtjeningen dog kun med point svarende til 10 % af præmiepengene man tjener i de to majors.

Top-20 får et Europa Tour kort

Tidligere fik top-15 på Challenge Tour ranglisten et Europa Tour kort i den følgende sæson, hvilket i år udvides til top-20.

Det er således de 20 bedste på Race to Mallorca 2020 ranglisten, som kan spille på Europa Touren i 2021 sæsonen.

Se vores kalender her på 19hul.dk

Du kan se alle turneringerne i den samlede tourkalender her på 19hul.dk. Du finder kalenderen her eller under menupunktet Leaderboards i toppen. Hele turneringsprogrammet kan også ses på Challenge Tourens hjemmeside her.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.